U ZNAKU SRPSKOG JEDINSTVA U BRČKOM ODANA POČAST ŽRTVAMA „OLUJE“

Predstavnici svih srpskih političkih partija u distriktu i građani odali su počast žrtvama hrvatske operacije “Oluja”, prisluživanjem svijeća i polaganjem bijelih ruža pred Spomenik palim srpskim braniocima Brčkog u centru grada.

Odavanju počasti prethodio je parastos koji su služili sveštenici Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić istakao je da se obilježavanjem 4. avgusta njeguje kultura sjećanja s ciljem pomena na sve stradale u toj akciji etničkog čišćenja i opomene da se srpskom narodu više nikada ne ponovi ono što mu se dešavalo devedesetih godina prošlog vijeka.

“Ta istina će se morati prihvatiti, ali na jedan kulturan način, kroz dijalog, a ne dekretima i nametanjem jedne verzije istine kao što se pokušava uraditi. Mislim da je to jedna snažna poruka kroz iskazano jedinstvo predstavnika svih srpskih političkih partija i udruženja građana da se borimo i na kraju izborimo za istinu”, rekao je Milić nakon parastosa.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Brčko Mladen Vasić rekao je da zbog toga što gradonačelnik nije imao sluha da udovolji zahtjevu stranke i 4. avgust proglasi danom žalosti u Brčkom, srpski članovi Vlade Brčko distrikta jutros su napustili sjednicu, nakon čega je odgođena.

“To je naš vid protesta, jer ipak, gradonačelnik treba da bude gradonačelnik svih nas, a ne samo jednog naroda”, poručio je Vasić.

Ovom događaju pred spomenikom Srpskim braniocima Brčkog koji je inicirao brčanski SDS-a pridružile su se sve srpske stranke.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.