SLOVENIJA: ANTIVAKSERI UPALI U STUDIO NACIONALNE TELEVIZIJE

U zgradi RTV Slovenija dogodio se incident kada su demonstranti koji se protive vakcinaciji upali u studio informativnog programa, nakon čega je intervenisala policija i iz zgrade izbacila dvadesetak demonstranata.
Incident se dogodio sinoć u 20.30 časova kada su u studio informativnog programa upali demonstranti, koji su četiri mjeseca ispred zgrade televizije zahtijevali da u programu iznesu svoju istinu o virusu korona.

Glavni urednik informativnog programa na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič rekla je da od maja upozoravaju na situaciju ispred zgrade televizije i da demonstranti uznemiravaju zaposlene i goste koji dolaze na televiziju.

“Već smo poslali nekoliko prijava policiji. Nadam se da je ovo otrežnjujuće za sve i da će nas zaštititi. Ovo je nedopustiv napad na medije, novinarstvo i demokratiju”, poručila je Ambrožičeva.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Vatmu rekao je da ovo težak napad na tu medijsku kuću u kojem, srećom, nije bilo povrijeđenih.

“Odmah ćemo pojačati bezbjednost kuće da se ne bi dogodili slični incidenti. Do danas su protesti bili relativno mirni, iako vrlo ometajući, posebno za novinare u informativnoj emisiji TV Slovenija na prvom spratu. Nadam se da će vlasti više pažnje posvetiti ovom problemu”, naveo je Vatmu.

U saopštenju RTV Slovenije navodi se da su nasilnim upadom u prostorije Televizije Slovenija demonstranti grubo zloupotrijebili pravo na mirni protest i da se očekuje odlučna akcija nadležnih institucija.

“Nakon višemjesečnog uznemiravanja fizički upad i napad na RTV Slovenija nisu samo napad na našu instituciju, već i na slobodan i nezavisan novinarski rad, što je jedan od temeljnih postulata demokratije”, naglašava se u saopštenju.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.