SRBIJA: OD PONEDJELJKA DJECA NE IDU U ŠKOLU U OVIH 40 OPŠTINA, UVODI SE “CRVENI” MODEL

Ministarstvo prosvjete Srbije objavilo je najnovije podatke vezane za to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedjeljka, 13. septembra.

Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sljedećih opština:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Inače, za samo deset dana od početka školske godine, prema posljednjim podacima iz Ministarstva prosvjete 379 odjeljenja se nalazi na onlajn nastavi.

- Prema podacima, koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odjeljenja i 1 grupa, što je 0,9 odsto od ukupno 38.187 odjeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 odsto, od ukupnog broja škola – rekli su iz Ministarstva prosvjete.

Kako dalje navode, odjeljenja koja su prešla na onlajn nastavu postupila su u skladu sa zakonom.

- Škole, čija su pojedina odjeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odjeljenju ili grupi – cijelo odjeljenje (grupa) prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

/Agencije/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.