BRČKO: OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA DRUGOG BATALJONA PRVE POSAVSKE BRIGADE

Polaganjem vijenaca i služenjem paerastosa za poginule, u Breziku kod Brčkog obilježena je godišnjica formiranja Drugog bataljona Prve posavske brigade Vojske Republike Srpske.
„Tokom četiri ratne godine kroz bataljon je prošlo više od 1.400 boraca,  preko 250 ih je ranjeno, a živote za stvaranje Srpske položilo je 110 pripadnika bataljona“ rekao je Boro Kojić, pomoćnik komandanta.
On je istakao da dobar dio preživjelih boraca i porodica poginulih boraca i invalida nije zadovoljno statusom koji danas imaju. Na tome bi se trebalo puno više raditi, ističe Kojić koji je u ime preživjelih uputio apel nadležnim da više rade na poboljšanju statusa preživjelih boraca, invalida i članova porodica poginulih.
Ratni vojni invalid treće kategorije Željko Radovanović i brat poginulog borca,  naglasio je da kada je riječ o statusu koji imaju u Brčko distriktu, da su neke stvari riješene, kao što je stambeno zbrinjavanje, zdravstveno osiguranje, besplatni lijekovi i udžbenici za djecu, ali da uzkupan status ove populacije nije zadovoljavajući.
Vijence i cvijeće na spomenik poginulim srpskim borcima u Donjem Breziku  položili su članovi porodica poginulih, predstavnici udruženja koja okupljaju boračku populaciju, predsjednik Skupštine Siniša Milić, kao i članovi rukovodstava srpskih političkih partija u Brčkom.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.