ZBOG DUGA ZA KAZNE BRČANSKA POLICIJA ODUZELA JOŠ JEDAN AUTOMOBIL

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH nastavljaju planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja imajući u vidu statističke pokazatelje o značajnom broju povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja sa visokim iznosom dugovanja.

Tako su dana 13. 09. 2021. godine u 08.38 sati u ulici R.DŽ. Čauševića policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH nakon saobraćajne nezgode iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke „VW Polo” M.R. rođenog 1971. godine iz Tuzle koji je bio pod dejstvom alkohola. Nakon što je uvidom u službenu evidenciju utvrđeno da navedeno lice ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 7.547 konvertibilnih maraka, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.