HRVATSKA: DONESENE NOVE ODLUKE

Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske donio je šest novih odluka koje važe do 30. septembra, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

“Uz tri odluke kojima se produžavaju mjere, koje se odnose na obavezno korištenje zaštitnih maski, rad trgovina i organizaciju javnog prevoza, Štab je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne kovid potvrde za popisivače i kontrolore zbog druge faze popisa stanovništva”, pojasnio je Božinović.

Izmijenjena je odluka o ograničavanju okupljanja i propisana nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih privrednih i turističkih događaja, te priredbi na kojima se prodaju, izlaži ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uslov da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu kovid potvrdu.

Takođe, izmijenjena je odluke o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga i posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja, te će im se odobriti ulazak, prenose hrvatski mediji.

“Negativan nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata”, napomenuo je Božinović.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.