PODRŠKA AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U BOSNI I HERCEGOVINI U PREVENCIJI I BORBI PROTIV KORUPCIJE

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić sastao se danas u Brčkom sa Erikom Larsonom Višim savjetnikom za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Žarkom Ćosićem direktorom Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka razgovaralo se o strateškim i pojedinačnim aktivnostima Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Kancelarije za za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Erik Larson viši savjetnik za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH,  naglasio je značaj integrisanih istraga u borbi protiv korupcije. Takođe je istaknuto da  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini daje snažnu podršku prevenciji korupcije i borbi protiv svih vidova korupcije.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Kancelarija za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, samostalno i u saradnji sa drugim institucijama, bezrezervno će nastaviti aktivnosti u suprotstavljanju svim oblicima korupcije na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.