ŠADIĆ: U BRČKOM USKORO POČINJE VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM

Šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Sead Šadić najavio je danas da će uskoro u Brčko početi vakcinacija trećom dozom, koju je preporučio Krizni štab zdravstva Brčko distrikta.

Kako je Šadić izjavio za Hit televiziju danas je upućena preporuka Štabu za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta, koja bi uskoro trebalo da bude pretočena u naredbu za vakcinaciju trećom dozom, koja će biti u skladu sa izmjenama Plana vakcinacije, kao i Operativnog plana.

Prema njegovim riječima sva lica koja budu zainteresovana za treću dozu biće pozivana u skladu sa uspostavljenim prioritetima.

„Na prioritetu za treću dozu naći će se zdravstveni radnici, kao i druga lica koja rade u zdravstvenim ustanovama, te radnici u apotekama. Na listi prioriteta ostaju i lica starija od 65 godina sa hroničnim bolestima, a zatim i druga lica te dobi, nako čega će na red doći i ostali građani, koji budu željeli da prime buster dozu.

Kasno sinoć je u Brčko stiglo 2.340 doza fajzerovih vakcina, što će biti dovoljno za 1.170 zainteresovanih građana, koji čekaju da se vakcinišu prvom i drugom dozom. Riječ je o pripadajućem dijelu donacije koju je Slovenija uputila Bosni i Hercegovini.

Neizvjesno je kada će početi vakcinacija ovom vakcinom, ali Šadić je rekao da se u narednim danima, u okviru redovne procedure, očekuje rješenje Agencije za lijekove kako bi se one mogle staviti u opticaj.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.