Aktivnosti u Brčkom povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Stećak u suorganizaciji sa HKD „Napredak“, BKZ „Preporod“ i drugim organizacijama, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizira niz aktivnosti vezanih za obilježavanje ovog datuma.

Prema planiranom protokolu, u srijedu 24.11.2021. u Domu Islahijeta sa početkom od 18h, u organizaciji BKZ „Preporod“ planirana je tribina pod nazivom „Značaj ZAVNOBiH-a za državnost Bosne i Hercegovine: 78 godina poslije“.

Za četvrtak 25.11.2021. godine navedene su dvije aktivnosti i to polaganje cvijeća na spomenike borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane od 15:30, a isti dan planirana je i centralna aktivnost – Svečana akademija „Dan državnosti BiH“ od 17:00 u Domu HKD „Napredak“.

U petak 26.11.2021. od 17:00 zakazana je promocija monografije dobitnika ratnih priznanja Armije i MUP-a R BiH.

Posljednja aktivnost povodom obilježavanja Dana državnosti je ekipni šahovski turnir za kadete u nedjelju, 28.11.2021. od 10 sati u prostorijama SD „Bosona“ Brčko distrikt BiH.

„Pozivamo vas da date svoj doprinos u obilježavanju značajnog datuma za državu Bosnu i Hercegovinu te da svojim prisustvom uveličate ovaj dan“, navodi se u saopštenju „Stećka“.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.