“NAROD I PRAVDA”: DOKAZALI SMO ISTINU

Politički sekretar “Naroda i Pravde”, Rasim Smajlović, izjaivo je danas na pres konferencji da je ova politička stranka istrajala na tome da se građanima daju odgovori na pitanje o aferi “Kiseonik”, jer je za skupštinskom govornicom uslijedilo priznanje kakav kiseonik se koristi u zdravstvenoj ustanovi u Brčkom.
Nakon priznanja direktora JZU, Predstavnici “Naroda i Pravde” u Brčkom javno su danas postavili pitanje da li će nemedicinski kiseonik i dalje biti korišćen u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ili će se njegova upotreba obustaviti.
Predstavnici “Naroda i pravde” zahtijevaju da se ispita da li upotreba ovog kiseonika ima uticaj na broj umrlih u Brčko distriktu, jer je broj preminulih lica od posljedica Kovida – 19 u distriktu , među najvećima u svijetu. Rasim Smajlović je istakao da, prema stručnim informacijama ovakav kiseonik, može biti poguban za pacijente jer, nema potrebne licence i certifikate, da bi se koristio kao lijek. Narod i pravda Brčko distrikta neće odustati od insistiranja da odgovorni budu sankcionisani, rečeno je na današnjoj pres konferenciji.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.