NIP BRČKO:OSUĐUJEMO SVAKI VID VANDALIZMA

Osuđujemo svaki vid vandalizma, širenja međunacionalne mržnje i bilo koji oblik uznemiravanja nekoga od naroda u Brčko distriktu BiH.
Sinoć, tokom proslave neustavnog Dana Republike Srpske zabilježeno je nekoliko incidenata u Brčkom. Nažalost, niko se od naših predstavnika u vlasti ne oglašava, vjerovatno zato što ne smatraju te incidente ne bitnim.
U nedavnim izjavama g. Milića u kojima tvrdi da je Brčko stabilno i da nema potrebe za NATO trupama, također  Gradonačelnik je dao sličnu izjavu, teško da im je ko od Bošnjaka povjerovao,osim možda njih samih i onih sličnih njima.
Incidenti od sinoc su dokaz da je velika većina Bošnjaka u ovom gradu bila u pravu.
Naši predstavnici u vlasti pod svaku cijenu žele zadržati vlast i novac koji im dolazi u vlastiti džep te stoga se i ne oglašavaju kako ne bi ugrozili ili uvrijedili kolege Srbe.
Također, ono što je zanimljivo, policija, tužilaštvo kao i predstavnici vlasti ćute i prave se kao da se ništa nije dogodilo.
S obzirom da je noćas u Brčkom ponovo uništen grafit posvećen žrtvama Srebrenice, koji se nalazi na mezarju gdje su ukopane civilne žrtve rata, ponovo ukazujemo na Rezoluciju o zabrani negiranja genocida koju je donijela Skupština Brčko distrikta BiH, te pozivamo nadležne organe da rasvijetle slučaj i učine ovaj grad sigurnim i za život moguć sva tri konstitutivna naroda.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.