NEŠIĆ: PRAVOSUĐE DA REAGUJE NA DŽAFEROVIĆEV GOVOR MRŽNJE

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić poručio je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću da je poređenje slobodarskog i stradalnog srpskog naroda sa nacistima sraman čin koji zaslužuje svaku osudu, te istakao da očekuje da reaguje i pravosuđe na ovaj govor mržnje i vrijeđanje institucija Srpske.
“Taj ratni načelnik policije u Zenici, pokrovitelj mudžahedina koji su u njegovoj zoni odgovornosti počinili stravične zločine nad srpskim civilima, djeci, ženama i starcima, svoju nečistu savjest ne može oprati optužujući druge. Prvo neka opere svoje ruke, a onda neka kaže gdje je 150.000 sarajevskih Srba!”, navodi Nešić.

On ističe da nijedan narod u prošlom vijeku u Evropi nije stradao koliko srpski narod, te da je nedopustivo porediti ga sa nacistima od kojih je stradao, saopšteno je iz DNS-a.

“DŽaferović je naše mlade policajce, djecu koja nisu zapamtila rat, nazvao nacistima. To je govor mržnje bez presedana i vrijeđanje institucija Republike Srpske, pa očekujem da reaguje pravosuđe”, naglasio je Nešić.

DŽaferovićeva izjava “Di Veltu”, naglašava Nešić, opomena je svim narodima u BiH da čuvaju mir.

On je istakao da mu je bila čast da juče bude jedan od 10.000 građana Istočnog Sarajeva koji su podigli zastavu Republike Srpske, što je bila impresivna manifestacija ljubavi prema Srpskoj, ali i izraz poštovanja prema svim narodima.

“Za srpski narod garant očuvanja mira je Republika Srpska. Baš kao što je stvorena prije 30 godina radi opstanka srpskog naroda, i danas nam je važna kao jedini garant našeg opstanka. Da nam živi Republika Srpska!”, poručio je Nešić.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.