NEŠIĆ POZVAO NA SMJENU BISERE TURKOVIĆ

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da pokrene postupak za smjenu ministra inostranih poslova Bisere Turković zbog kršenja Ustava BiH i samovoljnog postupanja.

Nešić je podsjetio da je Predsjedništvo BiH, po Ustavu BiH, isključivo nadležno za vođenje spoljne politike, te da Turkovićeva bez odluke Predsjedništva ne može nikome slati nikakve note.

“Turkovićeva niti je država, niti je Predsjedništvo, i ovakvo postupanje je apsolutno neprihvatljivo i suprotno Ustavu BiH”, istakao je Nešić.

On je naglasio da niko ne može narušiti bratske odnose Republike Srpske sa Srbijom, Rusijom i Kinom, saopšteno je iz DNS-a.

“Jedino što Turkovićevoj uspijeva jeste da bruka BiH i njene institucije, te da se etablira za većeg skandal majstora od Svena Alkalaja svojevremeno”, naveo je Nešić.

Nešić smatra da Republika Srpska ne treba ostati slijepa i nijema na kontinuirane postupke Turkovićeve kojima izlazi iz svoje nadležnosti i pokušava da nanese štetu Republici Srpskoj i njoj prijateljskim državama.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uputila je note ambasadama Ruske Federacije, Kine i Srbije zbog prisustva predstavnika ambasada događajima koji su održani 9. januara u Banjaluci. Ona smatra da je taj čin protivan odluci Ustavnog suda BiH.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.