MILIĆ:ZA OSUDU SVAKI VANDALIZAM

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić osudio je danas svaki čin vandalizma kojim se uništava tuđa imovina i šalju poruke mržnje, kao i sve postupke koji se mogu okarakterisati kao provokacija u sredinama poput Brčkog.

Komentarišući uništavanje grafita srebreničkim žrtvama u noći između subote i nedjelje, 8. i 9. januara, na mezarju Ivici, ali i pokušaj da se 25. novembar proslavi u naselju Ilićka, gdje većinski žive Srbi, Milić je izjavio Srni da to nisu patriotski činovi.

“Ko god da je to učinio, postupci uništavanja tuđe imovine i precrtavanje grafita kojima se šalju poruke mržnje moraju naići na osudu javnosti u Brčkom. To nije patriotski čin, baš kao i mahanje zastavama u dijelu grada gdje se ne obilježava određeni praznik”, rekao je Milić.

On je naglasio da Policija distrikta Brčko uživa apsolutnu podršku u svim, a posebno aktivnostima čiji je cilj da se osigura mirno i bezbjedno okruženje i zaštita imovine.

“Vrhunski čin patriotizma jeste činjenje dobrih djela i ljubav prema svom narodu, uz puno uvažavanje i poštovanje drugog i drugačijeg”, naveo je Milić.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.