BRČKO: PRIVEDENI ČLANOVI NAVIJAČKE GRUPE SINDIKAT

Dana 09.01.2022. godine u 00,33 sati, putem telefona Policiji je prijavljeno da je u poslednjih pola sata od strane nepoznatih lica u naselju Ivici na betonskoj ogradi mezarja išaran grafit na kojem piše Srebrenica. Odmah nakon zaprimanja prijave od strane policijskih službenika na licu mjesta je izvršen uviđaj kojom prilikom je utvrđeno da su od strane nepoznatih lica preko postojećeg natpisa „Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF“, cijelom dužinom ispisane vodoravne linije.

O zaprimljenoj prijavi i utvrđenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega su preduzimane intenzivne mjere i radnje na identifikaciji počinilaca i njihovog motiva.

Dana 18.01.2022. godine nakon prikupljenih operativnih informacija i složene kriminalističke obrade u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH su privedena lica B.M. rođen 2002. godine, M.K. rođen 2003. godine i R.L. rođen 2002. godine, svi iz Brčkog koji su u potpunosti priznali izvršenje navedenog djela.

Nakon preduzimanja potrebnih radnji dokazivanja i izvršenih konsultacija sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH u cilju konačne pravne kvalifikacije, definisano je da predmetni događaj ne sadrži elemente bića krivičnog djela, te da se isti procesuira kao prekršaj.

S tim u vezi, Policija Brčko distrikta BiH će Osnovnom sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uputiti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedena tri lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 9. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.