NOVAK ĐOKOVIĆ ODLIKOVAN ORDENOM “NIKOLE TESLE”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odlikovan je ordenom “Nikole Tesle”, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije /TNF/ iz SAD, koju, kako su naveli, čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog svijeta.

“Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu”, navedeno je u obrazloženju odlikovanja koje je potpisao predsjednik TNF iz Filadelfije Nikola Lončar.

Prema njegovim riječima, Nikola Tesla i Novak Đoković su tijesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za TNF bilo najvažnije, svojim djelima zadivili svijet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda.

“Tesla i Đoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu”, rekao je Lončar.

On je naveo da je Nikola Tesla cijelom svijetu donio budućnost, a da je Đoković stvorio budućnost tenisa i modernog sporta i naglasio da su
povod za dodjelu ordena “Nikole Tesle” najboljem sportisti svijeta, neprijatna događanja u Australiji.

“Iskazana netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta” rekao je Lončar, prenosi “Sputnjik”.

On je najavio da će orden Đokoviću biti uručen prvom prilikom, a da američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne i spomenik u NJujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posjetio.

Predsjednik TNF Srbija Zoran Bulović je rekao da je, prema podacima TNF iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svijetu sa 63 miliona pojavljivanja na internetu i 33 spomenika i biste u 20 država svijeta.

“Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu. Na internetu ima 17,3 miliona pojavljivanja. Nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Australiji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta”, rekao je Bulović.

Orden “Nikole Tesle” ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji prije nekoliko godina, kao odličje “U duhu Nikole Tesle”.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.