INCKO : NON PEJPER SA NOVIM GRANICAMA BALKANA STOJI KOD MENE U FIOCI

Valentin Incko tvrdi da non-pejper, nezvanični diplomatski dokument, o promjeni granica na Zapadnom Balkanu po etničkim linijama, i dalje postoji.

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, koji se nije pojavljivao u medijima otkako je napustio funkciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, dao je intervju slovenačkim medijima i rekao da ovaj dokument stoji u njegovoj fioci već skoro četiri godine, piše Reporteri.

Faksimil intervjua u kojem Incko iznosi ove tvrdnje objavio je na svom Tviter profilu slovenački premijer Janez Janša, za koga se nagađalo da je autor ili koautor ovog dokumenta.

U aprilu prošle godine dokument su prvi put objavili slovenački mediji, pod navodnim autorstvom slovenačkog premijera Janeza Janše i upućen je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, tokom mandata Slovenije u predsedavanju EU, prenosi B92 pisanje Kosovo onlajna.

Kako se radilo o nezvaničnom diplomatskom dokumentu, namijenjenom saopštavanju različitih stavova i inicijativa bez formalnog karaktera, nije imao čak ni potpis.

Postojanje ovog dokumenta demantovali su tada slovenački premijer i članovi Evropskog saveta, a cijeli slučaj, sudeći po nedavnim izjavama bivšeg visokog predstavnika, još nije dobio epilog.

https://twitter.com/markodvornik/status/1484921068506828804/photo/1

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.